Quapi kinderkleding gender neutraal

Daar ben ik weer met een nieuwe blog, deze week ga ik het hebben over de hele situatie die nu is begonnen bij de Hema en hun genderneutrale kinderkleding. Dit is iets waar nu veel over wordt gesproken en ook iets wat meer wordt naar de toekomst toe. Er zijn verschillende merken die er iets over te zeggen hebben sommige vinden het niks en andere zeggen wij gaan hier ook aan meedoen. Dit onderwerp ga ik met jullie bespreken en ook kijken wat voor gevolgen dit kan gaan hebben naar de toekomst toe. Er zijn naast dat dit nu speelt ook veel mensen die de geschiedenis boeken er bij zijn gaan pakken en tot de conclusie komen dat het helemaal niet iets van nu is maar juist iets wat al langer speelt en ook jaren al anders is geweest.

Terug naar de jaren 60

Denk daarbij terug aan de jaren 60 toen kwam er veel kinderkleding wat toen als unisex werd bestempelt en niet als jongens of meisjes kleding. Dit is een ander woord voor wat er nu gaat komen met genderneutraal maar het principe is hetzelfde. Het is ook niet de eerste keer dat jongetjes ook een rokje kunnen dragen omdat het vroegen makkelijker was om dat aan te trekken dan een broek maar drukke jonge kinderen en zo ook bij het verschonen van een luier. Daarnaast wanneer je kind was gevallen en er kledingstuk kapot was werd er een beertje of hartje op vast gemaakt wat ook vaker als vrouwelijk wordt bestempeld dan mannelijk. Dit is dus ook niet gender bepalend. In de afgelopen jaren is er de opkomst van beschuit met muisje en zijn daarvoor de kleuren licht blauw en licht roze voor uitgekozen.

Quapi kinderkleding

Nu is daardoor de gender keuze juist weer meer onderscheiden en is het dus net zoals de feestdag Valentijnsdag als een commercieel belang veranderd. Het gaat ook zo ver in de kinderkleding dat er allen roze was voor de meisje en alleen blauw voor de jongens. Dit is iets wat de kinderen zelf zouden moeten kunnen bepalen. Quapi kinderkleding is daarom nu ook begonnen met kinderkleding die zowel stoer is voor meisje als voor jongens en voor de jongens ook soms lief en schattig naar voren kan komen. Maar ook bij volwassen kleding laat Quapi kinderkleding het naar voren komen. Dat ook mannen niet alleen maar stoer hoeven de zijn maar ook zachtaardig is niks mis mee. Echter zie je bij allemaal andere kinderkleding merken het hele blauwe en roze weer terug komen en zijn er dus veel verschillende argumenten voor de merken waarom ze de ene keuze maken of de andere. Quapi kinderkleding is ervan overtuig om dit te doen op hun manier en kunnen mensen voor hun zelf de keuze maken wat voor hun als meest prettig wordt ervaren.