Auto leasen of met het openbaar vervoer 

Deze week gaan we het hebben in mijn blog over een onderwerp wat voor sommige mensen heel interessant zal zijn en andere mensen denken naar vijf zinnen nou mij ben je kwijt. Het is deze week een blog wat meer informatief is maar wat wel zeker handig kan zijn om te weten hoe het precies zit. Zeker als je zo van reizen houdt zoals ik daar van hou. Afgelopen jaar ben ik samen met mijn vriend een heerlijke roadtrip door Italië gaan maken wat fantastisch was maar toen we dat idee kregen in eerste instantie lastig zou kunnen gaan zijn omdat we beide geen eigen auto hebben en onze auto’s ook niet een heel wagenpark voor de deur hebben staan. Daarom zijn we gaan kijken wat het zou kosten om een auto te huren of waar we later achter kwamen een auto te leasen. Wanneer je een flinke tijd vakantie hebt zo’n drie of vier weken heb je al snel de kosten gedekt en heb je na je reizen ook nog een leuke herinnering over aan je vakantie.

Een eigen auto kopen

Mijn vriend en ik waren er echter ook al een tijdje over na aan het denken om een eigen auto te gaan kopen. Maar nu we erachter zijn gekomen dat een auto lease veel voordeliger zou kunnen uitpakken zijn we dat gaan uitzoeken. Er zijn veel verschillende bedrijven die ook allerlei verschillende soorten lease contracten aanbieden en daarbij ook een groot verschil zit in de bedragen die ze daarbij vragen. Bij veel bedrijven moet je een vast eigen inkomen hebben en aan de hand daarvan gaan ze kijken tot welke lease optie je in aanmerking komt en stellen ze een offerte voor je op. Dit was voor ons lastig omdat we geen fulltime baan hebben en dat het nog enkele maanden duurde voor we dat wel hadden. Nu kan er dus ook iemand zijn die voor je garant staat waardoor je dus wel in aanmerking komt tot een auto lease.

Niet meer gratis reizen

Nu is het echter in mijn geval zo dat mij gratis reizen vanaf volgende maand niet meer geldt omdat ik dan te lang aan het studeren ben en dus mijn vervoer zelf moet gaan betalen en omdat het openbaar vervoer in Nederland zo belachelijk duur is en ook nog is duurder gaat worden zijn we tot conclusie gekomen dat de optie een auto lease het beste was. Of er moet een mogelijkheid zijn dat ik met blackjack ernorm veel win 😉 Het gene wat je ook goed moet lezen in het contract is hoeveel kilometers je mag rijden met de auto in de maand. Dit kan ook erg variëren en zeker wanneer je voor je werk veel moeten reizen is dit iets om op te letten.